Close

Uvodna reč

Cilj ovog bloga jeste da vas upoznam sa ovim divnim životinjama i da vam pomognem idejama i savetima kako da im pružite lep i prijatan dom. Uz malo vremena i dobre volje, dobićete najboljeg drugara.

Moja ljubav prema afričkim patuljastim ježevima počela je pre malo više od 2 godine. Tada sam upoznala i već na prvi pogled zavolela jednu divnu ježicu po imenu Sonika. Često u šali umem da kažem da je ona “devojka sa stavom”.  U početku je bio pravi izazov da je pripitomim i naviknem na sebe, ali uz malo strpljenja lagano je počela da se otvara i da me prihvata.

Afrički patuljasti ježevi su specifične životinje koje ne traže puno pažnje, niti veliki finansijski trošak, ali zahtevaju određene uslove života o kojima ću pisati.

S obzirom da su ovo životinje koje kod nas nisu puno zastupljenje, morala sam da se dovijam na razne načine kako bih joj obezbedila sve što smatram da joj je potrebno. Sate i sate sam provela čitajući strane sajtove i forume. Zato sam i rešila da svo znanje koje sam stekla (što čitanjem, što svojim iskustvom) podelim sa svima koji bi želeli da nauče više o afričkim patuljastim ježevima ili da obezbedite svom ljubimcu divan dom!

 

5405584902